Optometrie
Oogscan

Wat doet een optometrist?

De HBO-opgeleide optometrist onderzoekt de gezondheid van ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei en nog veel meer. Het beroep van optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de optometrist wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg.

De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit en controleert uw ogen bijvoorbeeld op ziektes als glaucoom, diabetes, macula degeneratie en vele andere aandoeningen. Daarnaast kijkt de optometrist naar de samenwerking van de oogspieren en eventuele onbalans hierin, waar bijvoorbeeld vermoeidheid- en hoofdpijnklachten vandaan kunnen komen. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan verwijzen de optometristen van Klein Optiek u direct door naar de oogartsen van bijvoorbeeld het Gelre Ziekenhuis.

Wat houdt een Oogscan bij Klein Optiek in?

De meest voorkomende oorzaken van slechtziendheid zijn staar, glaucoom en macula degeneratie. Met de Oogscan van Klein Optiek kunnen we een preventieve screening doen, waarbij we kijken naar de gezondheid van uw ogen. Onderdeel van de Oogscan is het opsporen van aandoeningen in het hoornvlies, netvlies, de ooglens en bijvoorbeeld de oogzenuw. Hiermee zijn we in staat om u in een vroeg stadium te adviseren en eventueel door te verwijzen naar een oogarts van bijvoorbeeld het Gelre Ziekenhuis.

De hoogopgeleide optometristen van Klein Optiek voeren de verschillende Oogscan onderzoeken uit. Daarbij zullen er diverse vragen aan u worden gesteld om een goed beeld te krijgen van de gezondheidstoestand van uw ogen. Denk daarbij aan uw algemene gezondheid, gebruik van medicijnen en opvallendheden met betrekking tot uw zicht. Ook zal er een oogdruppel worden gebruikt om de pupil te verwijden, zodat het oog van binnen goed beoordeeld kan worden.

Bij de Oogscan maken de optometristen onder andere gebruik van de OCT (Optical Coherente Tomography), een kostbaar apparaat dat ook in ziekenhuizen wordt gebruikt voor het opsporen van defecten aan het oog. De resultaten van het Oogscan onderzoek worden samengevat in een rapport en aan u meegegeven. Onze specialisten werken nauw samen met diverse ziekenhuizen, oogklinieken en huisartsen. Hierdoor kunnen we, indien noodzakelijk, zorgdragen voor een vlotte en juiste doorverwijzing.

Klein Optiek

De Egelantier 501 Apeldoorn

055-5421337

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
9:00 tot 18:00 uur
Vrijdagavond
18:30 tot 20:30
Zaterdag
9:00 tot 17:00 uur

Aangepaste openingstijden

Zaterdag 24 december
Gesloten vanaf 16:00
Zaterdag 31 december
Gesloten