MVO

Als Klein Optiek werken we vanuit passie voor mens en oog. Het oog staat natuurlijk centraal, maar even belangrijk vinden we de mens. Vanuit dat oogpunt hebben we als Klein Optiek aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Stichting New New Day Impact

Al jarenlang is Klein Optiek betrokken bij het werk van New Day Impact en sinds 2017 ook één van de NDI Businesspartners. New Day Impact is een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking met bouw- en onderwijsprojecten in Oost-Europa. De stichting brengt mensen graag in beweging om op zoek te gaan naar de eigen mogelijkheden om in actie te komen tegen de nood in de wereld. Toen Johannes Veldhoen in april 2018 meeging op reis naar Albanië ontstond het idee voor de Eye Do Care reis.

Eye Do Care

In oktober 2018 heeft een team van 4 medewerkers van Klein Optiek de reis naar Albanië gemaakt. Oogmeetapparatuur en monturen waren van te voren op transport gezet. In 2 dagen zijn er 150 oogmetingen gedaan, 60 lees- en zonnebrillen uitgedeeld en 60 maatwerk brillen in Nederland klaargemaakt en terug gestuurd. Bijzonder om heel concreet iets voor een ander te kunnen betekenen.

Stichting Present Apeldoorn

Ook zijn we in Apeldoorn betrokken bij Stichting Present. Deze stichting slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen zijn. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden ze de mogelijkheid voor (groepen) vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid en/of een sociaal isolement. Voor één dagdeel of voor langere tijd. Met het team van Klein Optiek willen we iets betekenen voor de mensen om ons heen in Apeldoorn. Een handje helpen of gewoon er zijn….dat is waar Present in voorziet.