Oogzorg door Klein Optiek

Een kies kun je vullen, trekken of er een kroon in zetten. Maar een oog is niet te vervangen en zelfs vaak niet te herstellen. En dat terwijl we met onze ogen genieten van de natuur, kunst, onze kinderen en onze kleinkinderen. Alles wat het leven kleur geeft kunnen we zien met onze ogen. Hoe gek is het eigenlijk dat we zo makkelijk met de gezondheid van onze ogen omgaan? Schade aan het oog ligt overal op de loer en kan vaak niet ongedaan gemaakt worden. Het is daarom onze taak om mensen bewust te maken, te begeleiden en te helpen om de wereld op z’n mooist te blijven zien.

Onze optometristen

Oogzorg is het domein van onze optometristen. Zij zijn de huisartsen van het oog. Omdat onze optometristen HBO-geschoold zijn weet u zeker dat uw ogen in goede handen zijn. 

Onze optometristen kunnen u precies vertellen hoe gezond uw oog is en u wanneer nodig doorverwijzen naar de oogarts. Neem bijvoorbeeld glaucoom, een veelvoorkomende oogziekte en een sluipmoordenaar. Als glaucoom niet op tijd gesignaleerd wordt dan kan blindheid het gevolg zijn. Een bijtijds bezoek aan de optometrist kan schade aan het oog door glaucoom voorkomen of beperken.

Wat doet een optometrist?

Waarvoor kunt u zoal bij onze optometristen terecht? 

  • Glaucoomscreening (hoge oogdruk)
  • Droge ogen (branderig/ jeukerig) 
  • Lichtflitsen en floaters 
  • Geleidelijk verminderd zicht 
  • Plotseling verminderd zicht 
  • Dubbelzien 
  • Vermoeidheid later op de dag bij veel beeldschermwerk of lezen
  • Hoofdpijnklachten later op de dag
  • Last van fel licht (lichtschuwheid)
  • Nachtblindheid

Wat klanten zeggen

Jeanine van Middendorp

Beste opticien in Apeldoorn en omstreken als je het mij vraagt. Ik kom hier al jaren en de service, personeel en professionaliteit is geweldig! Fijne keuze aan kwaliteitsbrillen, personeel wat weet waar ze het over hebben, aandacht voor de klant en een nette zaak.

Arjan Kans

Top tent!!! Super goede service vriendelijke mensen. Het is geen prijsvechter dat zie je in de prijs maar als je voor kwaliteit gaat en een super advies moet je hier zijn. Zeer kundige mensen 👍

Sander

Prachtige winkel met een gedreven, grote groep medewerkers. Hulp op maat. Ik kwam al jaren voor mijn bril maar sinds ik lenzen heb word je per kwartaal geholpen en getest door een (meestal) persoonlijke assistent. Erg over te spreken.

Maaike Kool

Vandaag een super gave zonnebril gekocht bij Klein Optiek. Vriendelijke en behulpzame mensen. Zonnebril is gelijk afgesteld zodat je hem meteen mee naar huis kan nemen. Heel fijn.

Meten is weten

Om erachter te komen hoe het met gezondheid van uw ogen gesteld is is kunt u een oogscan laten doen. Dit is een uitgebreid onderzoek waarbij het hele oog in kaart gebracht wordt. We leggen u tijdens de scan precies uit wat we doen. 

 

Hierbij kunt u denken aan de screening op glaucoom, maar ook het maken van een OCT en het beoordelen van het netvlies. Het onderzoek duurt ongeveer drie kwartier en wordt uitgevoerd door een van onze HBO optometristen.