Oogzorg voor kinderen

Kinderen zijn continu in ontwikkeling. Niet alleen hun brein, maar ook hun lichaam ontwikkelt zich razendsnel. Goed zicht is extra belangrijk in deze levensfase. Toch zien we steeds meer oogproblemen onder kinderen, onder andere door een hoog schermtijd. Daar kunnen we iets aan doen, mits we dit op tijd signaleren. Het is daarom verstandig om regelmatig het zicht van uw kind te laten controleren. Mocht er sprake zijn van een plus- of juist een minsterkte dan zijn er verschillende opties.

Kinderbrillen

Voor de leukste kleintjes hebben wij de leukste brillen. Met onze grote collectie hebben wij altijd een bril die perfect bij je past. Onze collectie bestaat uit monturen van Paul & Joe, Ray-Ban, BBig, Etnia Barcelona, Tartin et Chocolat, Rex & Sue, Lafont en Façonnable.

Bekijk ook het iCare Plan van de KLEINTJES. Een goed plan van Klein Optiek speciaal voor uw kind. Het is financieel aantrekkelijk, geeft extra voordelen en ontzorgt. Voor meer informatie zien we u graag in de winkel.

Lenzen voor kids

Er geldt geen specifieke leeftijdsgrens voor het dragen van contactlenzen. Het hangt er vooral van af of het kind het aankan en is een goede begeleiding door ouders in samenwerking met de optometrist is belangrijk. Er zijn veel goede ervaringen in de praktijk met lenzen voor kinderen. Onze optometristen denken graag met u mee en geven u en uw kind passend advies.

Myopie bij kinderen

Steeds vaker hebben kinderen myopie, oftewel bijziendheid. Wanneer minsterkte niet op jonge leeftijd wordt ontdekt is er een grote kans dat deze minsterkte verder toeneemt. Erfelijkheid en leefpatroon blijken een grote invloed te hebben. We kijken veel en te lang op korte afstand zoals op tablets en smartphones. Kinderen spelen te weinig buiten, terwijl daglicht juist een positieve invloed heeft op de lengtegroei van het oog.

Vooral de progressieve lengtegroei van het oog geeft veel risico op oogproblemen in de toekomst (netvliesloslating, macula degeneratie en glaucoom). Het netvlies groeit niet mee maar rekt uit, wat slechtziendheid of zelfs blindheid kan veroorzaken. Samen kunnen we myopie bij uw kind tegengaan.

Check het

Kom langs
voor de gratis
kinderoogcheck