Wilbert bakker is bij Klein Optiek niet alleen optometrist, hij is inmiddels ook bedrijfsleider, de loyale rechterhand van eigenaar Johannes Veldhoen. “Naast mijn optometrische werkzaamheden begeleid ik ook het personeel en ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Een fijne combinatie van taken. Volgend jaar juni werk ik hier alweer vijftien jaar met veel plezier.”

Wilbert is onder meer behept met het medische aspect binnen Klein Optiek Oogzorgcentrum: “Bij Klein optiek willen we graag dat mensen in de regio laagdrempelige eerstelijns zorg kunnen krijgen. Zodat ze snel weer goed kunnen zien. We hebben nauwe contacten met Oogheelkunde in het Gelre ziekenhuis Apeldoorn, en diverse huisartsen vanuit de regio. Hierdoor kunnen wij veel patiënten bedienen.”

“We zijn circa vijf jaar geleden begonnen met contact leggen met verschillende zorgverzekeraars, want in specifieke gevallen is het mogelijk om een vergoeding vanuit de basisverzekering te krijgen voor medische lenzen. Zodra wij een medische indicatie hebben ontvangen van de oogarts, kunnen we starten met de behandeling. Indien wij een contract hebben met de desbetreffende zorgverzekeraar, kunnen wij in de meeste gevallen een declaratie voor de klant doen. We brengen het oog in kaart met de nieuwste apparatuur en volgen continu cursussen en trainingen om de kennis up-to-date te houden.”

“We hebben nauwe contacten met Oogheelkunde in het Gelre ziekenhuis Apeldoorn, en diverse huisartsen vanuit de regio. Hierdoor kunnen we veel patiënten bedienen.”

Klein Optiek Oogzorgcentrum heeft contactlenzen voor verschillende oog aandoeningen: keratoconjunctivitis sicca oftewel: droge ogen, verschillende hoornvliesaandoeningen als keratoconus en PMD, trauma en/ of littekens, myopie-controle. 

Wilbert: “Wat betreft myopie bij kinderen geldt globaal een minimumleeftijd van 8 jaar voor daglenzen en 12 jaar voor nachtlenzen en maandlenzen.” Hij beschouwt de optometrie als een prachtig vak. “En het is zeker ook heel leuk om beginnende collega’s te helpen doorgroeien naar een optometriediploma, zoals momenteel met Sterre. Zij begon hier twee jaar geleden als opticien in opleiding. Ze is nu begonnen met de hbo opleiding optometrie en ons team van optometristen gaat haar volop begeleiden, zodat zij straks onze vijfde optometrist gaat worden.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email