“Doordat ik zelf in de mode werkzaam was, had ik oog voor de brillen van de dames die bij ons kwamen. Dan vroeg ik hen gewoon waar ze die vandaan hadden en vaak was het antwoord: Klein Optiek. Ik houd van leuke brillen. Nu woon ik in de binnenstad en zit in een rolstoel, dus voor mij het meest logisch om naar een opticien in de binnenstad te gaan. Eigenlijk was ik nooit echt tevreden. Je verwacht een goed advies waarbij ze weten wat wij belangrijk vinden. Toen het onlangs nodig was dat mijn man en ik een nieuwe bril nodig hadden, hebben we de stap gezet om dat bij Klein te doen.”

Stonden jullie wensen/behoeften centraal?:
“Oh ja, de manier van adviseren, was zo prettig. Bij mij is alles rond en ik wil dus graag een meer rechthoekig model. Ook is voor mij de vorm belangrijker dan kleur. Ze luisterden goed en lieten mij verschillende mogelijkheden proberen. De rode bril van het merk Theo vond ik niet leuk vanwege de kleur, maar deze hadden ze ook in het zwart. Dat paste precies, helemaal leuk. Ik houd er wel van om met het model op te vallen. Voor mijn man is dat eigenlijk anders. Die wil gewoon een degelijke bril. Het merk Lindberg past daarom zo goed bij hem.

”Waarin heeft Klein Optiek jullie verrast?“
Als eerste kijken ze echt verder dan hun neus lang is. Het advies is meer dan de verkoop van een bril. Bijvoorbeeld tijdens de oogmeting kregen we ook vragen over medicijngebruik. Dat is ons nog nooit overkomen. En met betrekking tot de bril zagen ze dat mijn man een groot hoofd heeft en de bril die hij droeg gewoon te klein was met te korte pootjes. Die hadden ze gewoon niet mogen verkopen. En ze letten op de stand van de ogen, de stand van de wenkbrauwen en kleur. Ze nemen echt de tijd.

Tot slot, de ontvangst was heel gastvrij. Zeker ook voor iemand in een rolstoel. Dat is best vaak gedoe en drukte: hier niet. Dat gaf ons rust en konden ons helemaal richten op de keuze van een goede en leuke bril. We zijn heel blij met onze nieuwe Theo en Lindberg.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email