In november 1982 opende hans Klein de deuren van de naar hem vernoemde optiek Klein. Dat is alweer 40 jaar geleden. Een onderneming die is uitgegroeid tot een toonaangevend optiekbedrijf met als basis de optometrie.

Johannes: ”Hans Klein was een echte vakidioot en liep op vele fronten vooruit. Zo was hij een van de eersten die de potentie van nachtlenzen zag en omarmde, waardoor Klein Optiek vandaag de dag één van de grootste nachtlenspraktijken van Nederland heeft.

In 2006 maakten mijn vrouw Marijke en ik voor het eerst kennis met de familie Klein. Onder het genot van koffie met appeltaart was de eerste kennismaking een feit. Na een lange dag met rondrit door. Apeldoorn en een afsluitende kennismaking met de Apeldoornse horeca keerden wij huiswaarts, toen nog Rotterdam. Het zaadje was geplant!

Kernwaarden zijn een langetermijnrelatie met onze klant, een stap (of zelfs een grote stap) verder gaan. De maximale oogzorg binnen de winkelmuur mogelijk en een echt en oprecht advies.

Op het gebied van oogzorg en de langetermijnrelatie met klanten klikte het meteen tussen Hans en mij. Met een tussenpauze van een jaar volgde op 14 mei 2007 een tweede gesprek, wederom in de Apeldoornse horeca. Het gevolg hiervan was dat we niet veel later, op 14 juni 2007, in Apeldoorn woonden. In de 1,5 jaar die daarop volgde zag Hans Klein dat het goed was! Zo was de overname op 1 januari 2009 een feit.

Als basis had ik alles wat ik van mijn vader geleerd had, die zelf een succesvol optiekbedrijf in Leeuwarden had en natuurlijk de 1,5 jaar die ik met Hans Klein heb opgetrokken. Dit heeft mij geholpen om verder te bouwen aan Klein Optiek en vooral ook aan ons team. Oogzorg als kern, daar waren mijn beide leermeesters het over eens!

Kernwaarden zijn een langetermijnrelatie met onze klant, een stap (of zelfs een grote stap) verder gaan. De maximale oogzorg binnen de winkelmuur mogelijk en een echt en oprecht advies. Met als doel een fan te creëren van wie wij het zicht tijdens zijn of haar reis in het leven mogen verzorgen.

Vandaag de dag zien we veranderingen in de maatschappij, maar ook in de branche. Om ons heen zien we in de winkelstraat ketenvorming met veelal prijsvechters, ook in de optiek. De afgelopen 40 jaar is Klein Optiek Oogzorgcentrum zijn eigen weg gegaan. Als bedrijf willen we er ook de komende jaren zijn voor onze klant. Een stap verder gaan, u als klant kennen en er zijn voor een kop koffie en ook gewoon een praatje. Dat maakt ons als lokale onderneming anders en uniek, en zullen we ook in de toekomst blijven doen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email