Iedereen die bij Klein Optiek weleens op zijn of haar beurt heeft gewacht, kent het brilkoekje; dit krijgt de klant steevast op het schoteltje bij het kopje koffie of thee.

Het koekje wordt aan de optiekwinkel geleverd door Banketbakkerij Maassen, eveneens met een vestiging in winkelcentrum De Eglantier. Mariska Buitink weet namens Maassen alles over het koekje, dat vele jaren geleden door Johannes Veldhoen zelf in de banketbakkerij is uitgezocht.

“Johannes kwam bij ons, want hij wilde zijn klanten iets eigens serveren, iets lekkers. Dat is na een proeverijtje dus uiteindelijk het Brilkoekje geworden. Het betreft een zandkoekje van roomboter, met daarin een afbeelding van een brilmontuur verwerkt. Mariska: “Het malletje voor het koekje wordt in de cacao gedoopt, wanneer het koekje is gezet. Het koekje weegt tussen de 15 en 20 gram.”

Wanneer bij Klein Optiek Oogzorgcentrum de voorraad Brilkoekjes op het einde loopt, komt bij Mariska en haar collega’s de nieuwe bestelling binnen. “Dan gaan we aan de slag met zo’n twaalf kilo vers gebakken koekjes, die vervolgens door ons luchtdicht worden verpakt. Johannes en zijn team kunnen dan weer een aantal weken lekker vooruit!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email