Kinderen

Oogzorg voor kinderen?

Kinderen zijn continu in ontwikkeling, en daarmee bedoelen we niet alleen school- of sportprestaties, maar ook ontwikkeling op fysiek vlak. Uiteraard is scherp zien voor kinderen in de groei belangrijk. Het is daarom verstandig om regelmatig het zicht van uw kind te laten controleren. Mocht er sprake zijn van een plus- of juist een minsterkte dan zijn er verschillende opties.

Kinderbrillen

Voor de leukste kleintjes hebben wij de leukste brillen. Met onze grote collectie hebben wij altijd een bril die perfect bij je past. Onze collectie bestaat uit monturen van: Paul & Joe – Ray-Ban – BBig – Etnia Barcelona – Tartin et Chocolat – Rex & Sue – Lafont – Façonnable

Bekijk hier het iCare Plan van de KLEINTJES, een goed plan van Klein Optiek speciaal voor kinderen. Het is financieel aantrekkelijk, geeft extra voordelen en ontzorgt. Voor meer informatie zien we u graag in onze winkel.

Kinderen en bijziendheid

Steeds vaker hebben kinderen myopie, oftewel bijziendheid. Wanneer minsterkte niet op jonge leeftijd wordt ontdekt is er een grote kans dat deze minsterkte verder toeneemt. Erfelijkheid en leefpatroon blijken anno 2019 een grote invloed te hebben. We kijken veel en te lang op korte afstand zoals op tablets en smartphones. Kinderen spelen te weinig buiten, terwijl juist de lichtintensiteit een positieve invloed heeft op de lengtegroei van het oog.

Vooral de progressieve lengtegroei van het oog geeft veel risico op oogproblemen in de toekomst (netvliesloslating, macula degeneratie en glaucoom). Het netvlies, achterin het oog, groeit niet mee maar rekt uit, wat slechtziendheid of zelfs blindheid kan veroorzaken.

Wat kan je doen om myopie te remmen?
Gebruik de 20-20-2 regel. Na 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden ver weg kijken. Laat uw kind minstens 2 uur per dag buiten zijn. Laat uw kind vanaf 6 jarige leeftijd regelmatig (minimaal 1 à 2 keer per jaar) controleren. Bij Klein Optiek wordt de lengte van het oog en de sterkteachteruitgang gemonitord, zodat vroegtijdig een passende therapie gestart kan worden.

Er is een aantal therapieën die de lengtegroei tot maximaal 50% kunnen remmen, zoals atropine behandeling en zachte myopie remmende lenzen. Ook nachtlenzen zijn een zeer geschikte optie mits goed begeleid door een optometrist. Lees verder op deze pagina.

Kinderen en lenzen

Er geldt geen specifieke leeftijdsgrens voor het dragen van contactlenzen. Het hangt er vooral van af of het kind het aankan en is een goede begeleiding door ouders in samenwerking met de optometrist is belangrijk. Er zijn veel goede ervaringen in de praktijk met lenzen voor kinderen. Onze optometristen denken graag met u mee en geven passend advies.

Klein Optiek

De Egelantier 501 Apeldoorn

055-5421337

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
9:00 tot 18:00 uur
Vrijdagavond
18:30 tot 20:30
Zaterdag
9:00 tot 17:00 uur