Contactlenzen

Lens Experience

De Lens Experience is een nieuw concept van Klein Optiek, waarbij u als klant ZELF kunt ervaren wat de meest prettige lens voor u is. Iedereen is uniek en heeft zijn of haar eigen wensen. Onder deskundige begeleiding stellen we u in de gelegenheid diverse contactlenssystemen uit te proberen.

In een periode van 4 maanden gaat u elke maand een andere contactlens proberen. We starten met daglenzen, daarna een 2-weekse lens en een maandlens. De afspraken en ervaringen houden we bij in een persoonlijk paspoort. Na deze periode kiest u voor de meest passende contactlens.

Aantrekkelijk omdat er in de Lens Experience geen aanpaskosten worden berekend. Meedoen kost een vast bedrag per maand vanaf € 45,-, waarbij we samen gaan voor het beste resultaat op lange termijn!

Multifocale lenzen

Contactlenzen zijn er in diverse maten en soorten. Ook hier gaat de ontwikkeling door en wordt de keus steeds groter. Er zijn harde (vormstabiele) lenzen en zachte lenzen. Lenssystemen die elke dag verwisseld moeten worden (daglenzen) en ook lenzen die een maand meegaan. Ook zijn er multifocale lenzen, voor scherp zicht op verschillende afstanden. Multifocale lenzen zijn te krijgen in harde of zachte lenzen, dag of maandsystemen en ook als nachtlens.

Nachtlenzen

’s Nachts lenzen dragen, overdag scherp zien. De nachtlens is een ideaal systeem wat bij een sterke van -1.00 tot -5.00 gebruikt van worden. Tevens heeft een nachtlens een remmende werking op de achteruitgang van de ogen en is daarom ook heel geschikt voor jonge contactlensdragers. Het is ook een probleemoplosser voor droge ogen. Kortom, een systeem wat veel voordelen heeft.

Kinderen en lenzen

Er geldt geen specifieke leeftijdsgrens voor het dragen van contactlenzen. Het hangt er vooral vanaf of het kind het aankan en is een goede begeleiding door ouders in samenwerking met de optometrist is belangrijk. Er zijn veel goede ervaringen in de praktijk met lenzen voor kinderen. Onze optometristen denken graag met u mee en geven passend advies.