Johannes Veldhoen over de Lens Experience van Klein Optiek


Al tijdenlang tracht Johannes Veldhoen, eigenaar van Klein Optiek, zijn klanten ervan te overtuigen om eens contactlenzen te gaan proberen. Hij slaagt daar uitstekend in, maar het kan nog altijd beter, geeft hij grif toe. Samen met eentoonaangevende lenzenleverancier is er een compleet nieuw concept uitgewerkt: de Lens Experience.

Klein Optiek hanteert al jaren de slogan Zien is belevenen daar past dit kersverse, innovatieve concept uitstekend in: Normaliter meten wij een klant de voor hem of haar optimaal passende contactlenzen aan, maar dat is altijd vanuit óns oogpunt bezien. De klant heeft daarbij geen enkel vergelijk. Daar komt nu verandering in met de Lens Experience.

Het geheim zit m in een beleving voor een periode van 4 maanden. Uw persoonlijk paspoort. In deze periode van vier maanden krijgt u vier typen contactlenzen op proef, oftewel: één type per maand. Het betreft in totaal twee soorten daglenzen, de tweeweekse lens en tenslotte de maandlenzen. Voor elk type houdt u in een persoonlijke lens paspoort bij hoe u de lens ervaart door middel van diverse controlemomenten. Op deze wijze komt u er proefondervindelijk achter welk type lenzen het beste bij u past. Met andere woorden: u behoudt hierdoor zelf de regie, en voor ons is dit een mooie uitbreiding van ons toch al hoge serviceniveau. Immers, wij zeggen ook altijd: een lens moet je voelen en ervaren.

Het paspoort van de Lens Experience is er natuurlijk voor de klanten die serieus overwegen om een dezer dagen aan de lenzen te gaan, maar ook voor hen die al langere of kortere tijd lensdragend zíjn. In het optiekwezen is de contactlens toch altijd het ondergeschoven kindje gebleven, ook omdat veel mensen onbekend zijn met de voordelen ervan. Nu de zomer achter ons ligt en bijvoorbeeld de sportverenigingen weer volop draaien, is het goed om hier weer even de aandacht op te vestigen. Wat is er nu heerlijker dan te zwemmen of sporten met lenzen in? En als het sporten dan gedaan is, hup, de bril weer op. Want dat probeer ik ook altijd duidelijk te maken: het hoeft niet per se óf een bril óf lenzen te zijn, het kan ook én-én!

Overigens is de aandacht die Veldhoen en zijn specialistische team voor de contactlenzen genereren, niet aan dovemansoren gericht. Het aantal lens gebruikers is in onze winkel het afgelopen jaar enorm gegroeid met 15 procent gegroeid, ook dankzij het enthousiasme en de kundigheid van onze optometristen. Ons team krijgt per 1 oktober overigens gezinsuitbreiding. Het versterkt alleen maar verder onze functie als lens expert in Apeldoorn en omgeving.”  

Ørgreen staat voor top design en kwaliteit


Een prachtig brillenmerk van drie creatieve Denen: Emma Ørgreen, Henrik Ørgreen en zijn vrouw Sahra. Vraag je aan hen wat de kernwaarden van Ørgreen brillen zijn, dan is het antwoord: “Brillen van top design en top kwaliteit”.

 
Zet een bril van Ørgreen op en ontdek zelf kenmerken als; ‘licht, kwaliteit, strakke lijnen en minimalisme’. Ørgreen brillen zijn van titanium gemaakt, een stevig en anti-allergisch materiaal. Dat maakt ze uitermate geschikt voor mensen die allergisch zijn voor metaal. Bovendien zijn de monturen licht en daardoor aangenaam om te dragen.

 
Wat dit merk zo bijzonder maakt, is de constante zoektocht naar kleurencombinaties die het gezicht oplichten, waardoor je er op je best uitziet wanneer je een Ørgreen bril draagt. De kleuren zijn bewust gekozen. Ze dienen namelijk altijd tot het accentueren van de gezichtskleur en kunnen die zelfs een andere tint geven. De brillen zijn geïnspireerd op de American classic cars en de vliegtuigen uit de jaren '50 en '60. De collectie bestaat uit titanium, bèta-titanium en acetaat of een combinatie van deze materialen. De brillen worden ontworpen en ontwikkeld in Denemarken en handgemaakt in Japan. Altijd al zo’n exemplaar willen passen, kom gerust langs bij Klein Optiek.

Jouw vertrouwde iWear of Eyexpert contactlenzen bij Klein Optiek verkrijgbaar


Wij hebben gemerkt dat dragers van de iWear en Eyexpert contactlenzen actief worden overgezet naar een andere lens. Daar is niet iedereen gelukkig mee! Dus als jij tevreden bent met iWear of Eyexpert lenzen dan hebben wij goed nieuws. Jouw vertrouwde lens is verkrijgbaar bij Klein Optiek! iWear of Eyexpert maandlenzen worden door de fabrikant Alcon uitgebracht onder de naam Air Optix Aqua en Dailies. Deze voormalige Pearle- en EyeWish lenzen zijn exact hetzelfde, maar hebben dus een andere naam. Wil jij je vertrouwde lenzen behouden?  Heb je een recept of lensdoosjes van de Pearle , EyeWish of een ander bedrijf? Neem deze dan mee en we helpen je meteen verder. 

Ontmoet theo, het koppigste brillenmerk ter wereld


Wat begon als een kattebelletje… op een bestelbon, groeide uit tot dé slogan van het meest eigenzinnige Belgische brillenmerk: theo loves you. Tot op vandaag is dit motto de lijm tussen alles wat theo doet, elke beslissing die theo neemt en elke collectie die theo lanceert. Wim Somers en Patrick Hoet, opticiens met elk hun eigen winkel, besloten zelf een collectie op de markt te brengen onder de naam theo. Waarom? Wel, heel eenvoudig: ze wilden hun klanten iets anders aanbieden dan de mainstream brillen die ze verkochten. In 1989 waren de eerste theo brillen een feit. En baanbrekend waren ze alleszins. De daaropvolgende collecties vonden steeds gemakkelijk hun weg naar de consument. Vandaag, meer dan 20 jaar later, wordt theo verkocht in 1400 winkels verspreid over een 50-tal landen, waaronder óók Klein Optiek… en theo ziet ze allemaal graag! We love theo.

Esprit voor een feelgoodsfeer met trendy accent


Met de zonnige, ontspannen Californische lifestyle als inspiratiebron draait het bij Esprit zonnebrillen om de energie van het leven, de liefde en de lol. Mensen die een zonnebril van dit populaire modemerk kopen zijn zelfverzekerd en vrolijk. Ze genieten van een verzorgd uiterlijk en de laatste trends, maar kiezen voor mode van topkwaliteit die comfortabel is en bij hun leven past. Of ze nu op het strand zijn met vrienden of bijpraten tijdens de familiebarbecue, de stijl van Esprit bevindt zich altijd in het hier en nu, met onderscheidende klassieke details.

Modo, een vernieuwend en maatschappelijk topmerk


Het brillenmerk Modo is in 1990 opgericht door Alessandro Lanaro in Soho, New York. Hij heeft verschillende brillenlijnen ontwikkeld waaronder de ‘Paper Thin Titanium’ lijn. Deze minimalistische, uit titanium en kunststof bestaande monturen wegen slechts 6,8 gram! Omdat ze zo licht zijn dragen deze brillen zeer comfortabel. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren voor zowel dames als heren. Het merk is daarnaast ook maatschappelijk betrokken. Ze hebben onder andere het project ‘buy a frame, give a frame’. Dit houdt in dat er voor elk gekocht montuur één montuur gedoneerd wordt aan een organisatie voor oogzorg in Nepal. Door dit project zijn vele mensen geholpen en voorzien van de nodige oogzorg.

Dubbel voordeel met DAILIES TOTAL1® contactlenzen van Alcon


Waarom nog twijfelen om over te stappen op contactlenzen? Kies voor gemak. En kies voor een prachtig voordeel. Klein Optiek en Alcon verzekeren je de beste start van een onbezorgde zomer. Moeiteloos scherp zien Wat voor type mens je ook bent, de DAILIES TOTAL1® contactlenzen van Alcon passen perfect bij iedere levensstijl. Dankzij de hoog zuurstof doorlatende lens geniet je de gehele dag van uitzonderlijk comfort. Een ononderbroken gezichtsscherpte zorgen ervoor dat je moeiteloos scherp ziet, zowel dichtbij als veraf. Ideaal voor als je de hele dag onderweg bent, maar ook wanneer je de sportschoenen aantrekt voor een sportieve middag of om de zon op te zoeken op het terras, een gezellige barbecue in de tuin of gewoon heerlijk languit op de bank wil liggen. De DAILIES TOTAL1® contactlenzen sluiten perfect aan bij jouw dagelijkse activiteiten. Vrijdag 15 juni betaal je geen aanmeetkosten Wil je het zelf ervaren? Kom morgen langs en betaal geen aanmeetkosten! Daarnaast biedt Alcon je aanschaf nog een extra online voordeel. Van ‘eye-scapen’, de code kraken, gratis advies tot onbezorgde zomer(vakantie)! Zien is beleven bij Klein Optiek. #advies #service #teamklein

Ooit zelf in een échte Escape Room willen staan?


Heb je ooit zelf al eens in een échte Escape Room willen staan? Dan is dit jouw kans, want dit uitdagende spel komt komende vrijdag 15 juni naar Klein Optiek in winkelcentrum De Eglantier in Apeldoorn! Als jij er in slaagt om uit de DAILIES TOTAL1® EyeScape Room te breken, dan ligt er in de kluis een leuke prijs voor je klaar. Bovendien kun je kennismaken met DAILIES TOTAL1®; de contactlens die je niet voelt. Je kan meteen deze lenzen laten aanpassen en proeflenzen mee naar huis nemen.

Binnenkort op vakantie?

Ga je binnenkort op vakantie en wil je geen gedoe met het onderhouden van je lenzen? Dan zijn de DAILIES TOTAL1® daglenzen van Alcon de perfecte oplossing. Na het gebruik van de lenzen gooi je ze gewoon weg. Daarnaast heeft deze lens een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, waardoor de lenzen heel natuurlijk aanvoelen. Wil je een proefsetje proberen? Kom dan vrijdag 15 juni naar Klein Optiek en ontsnap uit de Alcon EyeScaperoom.

Lindberg dag op zaterdag 9 juni bij Klein Optiek


Klein Optiek is dé optiek in Apeldoorn voor de brillen van het Deense monturenmerk LINDBERG. De brillen zijn ontworpen volgens echt Deens design: klassieke elegantie en doordachte eenvoud zijn in harmonie met technische innovaties. Niet voor niets neemt dit monturenmerk in de wereld van de optiek een unieke plaats in.

Deense perfectie
De ontwerpers van LINDBERG hebben het minimalisme tot in de perfectie doorgevoerd en zien kans om iedere keer weer verrassende nieuwe modellen, in hun zeer herkenbare eigen stijl, te ontwerpen. Deze ambachtelijk vakmanschap zorgen voor tijdloze, elegante brillen om je persoonlijke stijl te benadrukken. Daarom zijn de uitzonderlijke LINDBERG designs afgelopen jaren bekroond met tientallen prestigieuze awards.

Bezoek de LINDBERG dag!
Benieuwd naar de collectie van LINDBERG? Bezoek komende zaterdag 9 juni vanaf 10.00 uur onze speciale LINDBERG Dag. We geven advies en is er volop gelegenheid om de stijlvolle LINDBERG monturen persoonlijk te ontdekken en te passen.

Kans op een dag sportief rijden in een Jaguar
Deze middag presenteren we ook bijzondere extra’s. Zo maakt u kans op een dag lang sportief rijden in een Jaguar F-type, aangeboden door Van Mossel uit Apeldoorn.