Welke type lenzen zijn er?

Als je op zoek bent naar lenzen, is het belangrijk om te weten welke soorten lenzen er zijn en wat hun eigenschappen zijn. Het dragen van de juiste lenzen kan namelijk een groot verschil maken in comfort, gezichtsvermogen en kwaliteit van leven. Bij Klein Optiek in Apeldoorn zijn er verschillende soorten lenzen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.

Zachte lenzen
Zachte lenzen zijn een van de meest voorkomende soorten lenzen. Deze lenzen zijn gemaakt van een zacht materiaal dat zich naar het oog vormt, waardoor ze zeer comfortabel zijn om te dragen. Zachte lenzen zijn er vele soorten en maten en draagtermijnen, zoals maandlenzen, daglenzen of twee-wekelijkse lenzen.

Harde lenzen
Harde lenzen, ook wel vormstabiele lenzen genoemd, zijn gemaakt van een stevig materiaal dat ervoor zorgt dat ze hun vorm behouden. Deze lenzen zijn duurzamer dan zachte lenzen en kunnen een helderder zicht bieden voor mensen met bepaalde oogafwijkingen. Sclerale lenzen zijn een speciaal type harde lenzen die over de gehele cornea passen en worden vaak gebruikt om complexe oogafwijkingen te corrigeren.

Nachtlenzen (ortho-k lenzen)
Nachtlenzen, ook bekend als ortho-k lenzen, zijn een alternatief voor mensen die overdag geen lenzen of bril willen of kunnen dragen. Deze lenzen worden ‘s nachts gedragen en corrigeren de ogen terwijl je slaapt, zodat je overdag zonder lenzen of bril kunt zien. Dat is ook ideaal voor mensen die graag sporten, en daarbij geen bril op hun neus willen. 

Multifocale lenzen
Ten slotte zijn er multifocale lenzen, die zowel correctie bieden voor ver als nabij zicht, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met presbyopie, ook wel bekend als ouderdomsverziendheid. Multifocale lenzen zijn verkrijgbaar in zowel zachte als harde varianten.

Type lenzen optiek apeldoorn

Klein Optiek in Apeldoorn biedt een uitgebreid assortiment van deze verschillende lenstypes. Of je nu op zoek bent naar zachte lenzen voor dagelijks gebruik, harde lenzen voor specifieke oogafwijkingen of multifocale lenzen voor presbyopie, er is altijd een optie die bij uw ooggezondheid en levensstijl past.

Onze experts staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste lenzen en om eventuele vragen te beantwoorden. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email