Screening
Glaucoom controle

Glaucoom controle

Glaucoom is een sluipende oogziekte waardoor het gezichtsveld geleidelijk kleiner wordt. Iemand met beginnend glaucoom ziet minder goed naar de zijkant en merkt bijvoorbeeld een passerende auto minder goed op. De gezichtsscherpte verandert in het begin nog niet. Daardoor ontdekken mensen vaak pas laat dat ze glaucoom hebben. Oorzaak van de ziekte is in een groot gedeelte van de gevallen een te hoge oogdruk waardoor de oogzenuw aangetast wordt. Glaucoom komt echter ook voor bij een normale oogdruk. Ook hiervan voelt u vaak niets. Als glaucoom niet behandeld wordt kunt u blijvende afwijkingen houden. Vaak wordt dit omschreven als kokerzicht. Glaucoom kan zelfs leiden tot blindheid.

Met goede controle is glaucoom in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken. Met een behandeling is verdere achteruitgang vaak te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het gebruik van druk verlagende oogdruppels of een laserbehandeling. Een gezonde leefstijl kan de ziekte vertragen, met name roken is een belangrijke risico factor. Glaucoom kan ook erfelijk zijn, als u glaucoom hebt is het verstandig om ook uw directe familie te waarschuwen.

In de optometrie praktijk van Klein Optiek kunt u terecht voor een glaucoom controle. De optometrist kijkt naar alle aspecten die van belang zijn voor het opsporen van glaucoom zoals het meten van de oogdruk en het controleren van de oogzenuw. Klein Optiek beschikt over de meest geavanceerde apparatuur om zo een goede screening te kunnen uitvoeren. Wanneer er een verdenking van glaucoom is zult u door de optometrist doorverwezen worden naar oogheelkunde.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met een van de optometristen van Klein Optiek. Download onze prijslijst.

Klein Optiek

De Egelantier 501 Apeldoorn

055-5421337

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
9:00 tot 18:00 uur
Vrijdagavond
18:30 tot 20:30
Zaterdag
9:00 tot 17:00 uur

Aangepaste openingstijden

Zaterdag 24 december
Gesloten vanaf 16:00
Zaterdag 31 december
Gesloten