Glaucoom controle

Glaucoom is een sluipende oogziekte waardoor het gezichtsveld geleidelijk kleiner wordt. Iemand met beginnend glaucoom ziet minder goed naar de zijkant en merkt bijvoorbeeld een passerende auto minder goed op. De gezichtscherpte verandert in het begin nog niet. Daardoor ontdekken mensen vaak pas laat dat ze glaucoom hebben. Oorzaak van de ziekte is in een groot gedeelte van de gevallen een te hoge oogdruk waardoor de oogzenuw aangetast wordt. Glaucoom komt echter ook voor bij een normale oogdruk. Ook hiervan voelt u vaak niets. Als glaucoom niet behandeld wordt kunt u blijvende afwijkingen houden. Vaak wordt dit omschreven als kokerzicht. Glaucoom kan zelfs leiden tot blindheid.

Met goede controle is glaucoom in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken. Met een behandeling is verdere achteruitgang vaak te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het gebruik van drukverlagende oogdruppels of een laserbehandeling. Een gezonde leefstijl kan de ziekte vertragen, met name roken is een belangrijke risico factor. Glaucoom kan ook erfelijk zijn, als u glaucoom hebt is het verstandig om ook uw directe familie te waarschuwen.

In de optometrie praktijk van Klein Optiek kunt u terecht voor een glaucoom controle. De optometrist kijkt naar alle aspecten die van belang zijn voor het opsporen van glaucoom zoals het meten van de oogdruk en het controleren van de oogzenuw. Klein Optiek beschikt over de meest geavanceerde apparatuur om zo een goede screening te kunnen uitvoeren. Wanneer er een verdenking van glaucoom is zult u door de optometrist doorverwezen worden naar oogheelkunde.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met een van de optometristen van Klein Optiek.

Prisma Onderzoek

Hoofdpijn of oncomfortabel zien kunnen als zeer vervelend ervaren worden. Helaas wordt er niet altijd een oplossing voor deze klachten gevonden. Het kan zijn dat de ogen niet goed samenwerken of er scheefstand van een van beide ogen is, waardoor er diverse klachten kunnen optreden. Naast klachten zoals hoofdpijn en oncomfortabel zien, kunt u ook last hebben van branderige ogen, fel licht of moeite met wisseling van kijkrichting.

Om uit te sluiten of de klachten hier vandaan komen, kunt u bij Klein Optiek terecht voor een prisma onderzoek. Met een prisma kan de scheefstand tussen beide ogen gecorrigeerd worden, zodat de samenwerking van uw ogen verbeterd. Veelal kunnen bovengenoemde klachten verminderen of zelfs verholpen worden. Herkent u deze klachten, maak dan eens een afspraak bij een van de optometristen van Klein Optiek.

Myopie Management

Myopie, ofwel bijziendheid, komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Niet alleen dat, maar ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer. Op dit moment is al zeker 50% van de jongeren in Europa bijziend. In Aziƫ is dat zelfs meer dan 80%. Onderzoekers voorspellen dat deze aantallen alleen nog maar gaan stijgen en in het jaar 2050 bijna de helft van de totale wereldbevolking bijziend zal zijn. Lees meer over myopie.

Doe de uitgebreide oogmeting

Maak een afspraak

Maak kennis met onze specialisten

Johannes Veldhoen

Directeur/optometrist

Danique Stinkens

Optometrist

Wilbert Bakker

Optometrist / Opticien

Janice Everaars

Opticien