Klein Optiek adviseert vanuit passie voor mens en oog. Om deze reden is optometrie al jaren een kernwoord van Klein Optiek.

Wat doet een optometrist?

De HBO-opgeleide optometrist onderzoekt de gezondheid van ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei en nog veel meer. Het beroep van optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de optometrist wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg.

De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit en controleert uw ogen bijvoorbeeld op ziektes als glaucoom, diabetes, macula degeneratie en vele andere aandoeningen. Daarnaast kijkt de optometrist naar de samenwerking van de oogspieren en eventuele onbalans hierin, waar bijvoorbeeld vermoeidheid- en hoofdpijn klachten vandaan kunnen komen. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan verwijzen de optometristen van Klein Optiek u direct door naar de oogartsen van bijvoorbeeld het Gelre Ziekenhuis.

Wat houdt een oogmeting bij Klein Optiek in?

Tijdens de oogmeting wordt de sterkte nauwkeurig bepaald, tevens wordt er een basis oogonderzoek verricht.

Als u meer wilt weten over de gezondheid van uw ogen, dan adviseren wij u een Oogscan. Dit is een preventieve screening van de ogen, waarbij uw ogen worden gedruppeld en uitvoerig geïnspecteerd op eventuele afwijkingen of oogziektes, zoals Glaucoom, macula degeneratie, staar, netvlies defecten of diabetische retinopathie. Hierdoor kunnen de optometristen van Klein Optiek de meeste oogafwijkingen of oogziektes opsporen en u indien noodzakelijk tijdig naar een oogarts verwijzen.

Bent u benieuwd naar de conditie van uw ogen? Maak vrijblijvend een afspraak bij een van de optometristen van Klein Optiek.

Prijslijst

Benieuwd naar de investering van de Oogscan? Download onze prijslijst. Mocht u vragen hebben neem gerust contact met ons op.

Doe de uitgebreide oogmeting

Maak een afspraak

Maak kennis met onze specialisten

Johannes Veldhoen

Directeur/optometrist

Danique Stinkens

Optometrist

Wilbert Bakker

Optometrist / Opticien

Janice Everaars

Opticien