Optometrie is al 28 jaar een van de kernwoorden van Klein Optiek. Een Optometrist is iemand die HBO-opgeleid is om uw ogen op oogziekten te controleren en waar nodig te verwijzen naar een oogarts, dit is te vergelijken met de rol van de huisarts, alleen dan specifiek voor de ogen. Wij hebben dan ook een directe samenwerking met de oogartsen van het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn.

De ogen worden standaard gecontroleerd op afwijkingen aan voorste oogsegment (onder andere het hoornvlies, iris, voorste oogkamer enz), ooglens (staar), netvlies en oogzenuw. De controle van de oogzenuw is bijvoorbeeld van belang bij de oogziekte glaucoom. Bij alleen een oogdruk meting zou bij 50% van de mensen die wel glaucoom hebben dit niet ontdekt worden omdat zij een normale oogdruk hebben.

Daarnaast kunnen de optometristen van Klein Optiek u op alle gebieden van correctie mogelijkheden adviseren. Hierbij kunt u denken aan brillen, lenzen, nachtlenzen en zelfs refractie chirurgie.

Wanneer er klachten zijn van oncomfortabel zien of zelfs (af en toe) dubbelzien, kunnen de optometristen onderzoek doen naar de samenwerking van de ogen en een bril correctie of visuele training adviseren.

Bent u benieuwd naar de conditie van uw ogen, maak dan een afspraak bij een van de optometristen van Klein Optiek.

Gratis uitgebreide oogmeting

dit is een testlink

Maak kennis met onze specialisten

Johannes Veldhoen

Directeur/optometrist

Danique Stinkens

Optometrist

Wilbert Bakker

Optometrist / Opticien

Janice Everaars

Opticien