In 1982 ben ik Klein optiek begonnen, waarvan ik tot 2009 eigenaar ben geweest. Voorafgaande aan de overname door Johannes veldhoen is hij bij Klein optiek komen werken. een mooie gelegenheid voor Johannes om Klein optiek te leren kennen. al snel bleek dat we op dezelfde lijn zaten: oogzorg was, en zou in de toekomst, voor Klein optiek primair blijven!

In 1952 kwam ik ter wereld in Heemstede. Tijdens mijn opleiding tot opticien werkte ik bij een optiekbedrijf in Amsterdam. Daar heb ik mijn vrouw leren kennen. Omdat het leefklimaat in het oosten van het land ons meer aantrok dan de randstad, zijn we in 1976 naar Apeldoorn verhuisd. Na zes jaar als opticien in Apeldoorn te hebben gewerkt en de studie tot contactlensspecialist te hebben afgerond, ben ik 21 november 1982 Klein Optiek begonnen op De Eglantier. Mijn insteek was om mijn verworven vakmanschap maximaal ten dienste van mijn klanten in te zetten.

Deze benadering wekte al snel het vertrouwen. De klantenkring heeft zich door mond-tot-mondreclame vervolgens gestaag uitgebreid, ook naar de omliggende dorpen.

Hans Klein (links) en Johannes Veldhoen (rechts)

Begin jaren negentig nam de sector een vlucht toen minister Els Borst (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) de HBO-opleiding Optometrie in Nederland introduceerde. Tijdens deze opleiding heb ik enorm veel bijgeleerd over algemene anatomie, fysiologie en pathologieën, met name gericht op het oog en het zien. Hierdoor kon ik de klanten nog beter adviseren en, indien nodig, gerichter door- of terugverwijzen naar oogarts/huisarts. De optometrie bleek een duidelijke meerwaarde te zijn binnen de eerstelijns oogzorg!

In 2006 had ik een gesprek met Jurjen Veldhoen, een vertegenwoordiger in brilmonturen. Daarin uitte ik mijn voornemen tot voorbereiding van mijn pensioen. Kort daarop werd ik gebeld door Johannes Veldhoen, de tweelingbroer van Jurjen. Johannes was geïnteresseerd in overname. Op dat moment was de tijd voor overname voor beide partijen echter nog niet helemaal rijp, maar we zijn in gesprek gebleven. Een jaar later is Johannes bij Klein Optiek komen werken en heeft twee jaar nadien de zaak overgenomen.

Aan mijn belangrijkste voorwaarde voor overname, dat de oogzorg voor mijn klanten onverminderd moest doorgaan, bleek Johannes te voldoen. We hebben ervoor gekozen geen ruchtbaarheid aan de overname te geven. Dit om twijfel bij klanten over de continuïteit bij Klein Optiek te voorkomen. De naam Klein Optiek zou dan ook blijven bestaan. De overname is soepel en geruisloos verlopen.

Klein Optiek is blijven groeien en heeft hierdoor zelfs twee keer moeten verhuizen naar een groter pand op De Eglantier. Het is Johannes en zijn team gelukt de klant centraal te blijven stellen en de best mogelijke oogzorg te blijven bieden.

Daar ben ik mateloos trots op!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email