De handgemaakte ultramoderne brillen van Mykita


Mykita is in 2003 opgericht door Philipp Haffmans, Harald Gottschling, Daniel Haffmans en Moritz Krüger. De naam Mykita is afgeleid van “Kita” (een afkorting voor Kindertagesstätte) en is een verwijzing naar het eerste gebouw van de firma in een voormalig kinderdagverblijf.

Het voortdurend zoeken naar intelligente technische oplossingen, het creatieve gebruik van moderne materialen en een schat aan ervaring in brilontwerp vormen het fundament van Mykita‘s succesvolle collecties. Een andere belangrijke factor in het succes van het bedrijf is dat dit jonge Duitse brillenmerk is opgericht met een holistische bedrijfsfilosofie. Alle afdelingen en het atelier zijn onder één dak verenigt: The MYKITA HAUS. In dit historische Pelikan Haus in Kreuzberg, gelegen in het hart van Berlijn, worden alle brillen van Mykita ontworpen, ontwikkeld en met de hand in elkaar gezet.

De monturen van Mykita worden gemaakt uit edelstaal of uit hoogwaardig acetaat. Daardoor zijn de monturen erg licht. De ontwerpers zijn constant op zoek naar intelligente technische oplossingen voor een beter draagcomfort. De brilmonturen van Mykita vallen op door het creatief gebruik van moderne materialen. Zo worden in de Mykita monturen geen schroeven gebruikt, een kenmerk dat het merk onderscheidend maakt. De vederlichte monturen uit roestvast plaatstaal worden handmatig tot de gewenste vorm gevouwen. Ook de manier waarop de glazen in het frame gevat worden, is zeer bijzonder. De subtiele details maken de brillen af.

Mykita heeft een reeks prestigieuze design awards gewonnen voor de high-end collectie correctiemonturen met minimalistische uitstraling en subtiele details. De Mykita monturen worden in meer dan 60 landen verkocht en daarnaast heeft het merk eigen winkels in wereldsteden als New York, Berlijn, Parijs, Monterrey (Mexico), Wenen, Zürich en Tokio.

Meer weten, en vooral meer zien en beleven? Ontdek de unieke, hippe brillen van Mykita bij Klein Optiek in Apeldoorn.